Wednesday, May 18, 2011

Rumahku kene rompak!!

salam u olls.. FYI rumah sewa baru ema baru dirompak.. kurang ajar punye perompak!! citenye camni.. ari isnin lepas 16hb ritu ema g keje lewat skit.. dlm 7.30 pg.. so ema da kunci sume la sliding door, grill ngn pagar.. pastu dlm kul 6.00ptg onway nk lik uma, kawan ema call ckp rumah ema terbukak luas.. pagar, grill ngn sliding door terbukak.. ape lg berderau la darah ema ni.. rase jantung ni nk jatuh da.. kebtulan kakak kawan ema ni duk area taman ema tu.. so dia slalu gk lalu uma ema mik anak dia lik skola.. tu yg dia pelik tetiba tgk uma ema terbukak luas sdgkan keta ema xde kat uma..

sampai je uma mmg sah orang pecah masuk uma.. rase nk mencarut gile babeng btol la.. masuk2 uma je tgk tv lcd da ilang..  yg xleh xtahan tu barang mekap ema pn nk curi.. ape kes da xde duit sgt ke nk beli brg makeup.. kalo brg makeup ema yg mahal2 dia curi xpe gk.. ni korang nk tau x ape yg dia mik set safi balqis ngan krongsang2 ngn pallete eyeshadow.. ape ke bodoh tol la pencuri tu..

so ema g wt report then polis da mik details yg ade.. InsyaAllah ade rezeki dpt la lik tv tu.. tp xbrharap sgt la.. bkn senang nk dpt lik.. xpe2.. kali ni ari dia..

ade part yg paling best skali.. nk tergelak pn ade.. tah camne hati ema ni pelik semacam.. ema tgk kat part yg ema gantung beg2 ema.. skali ema kira2 aik cam x cukup je beg ema ni.. rupe2 nye dia copek beg jalan ema..3 biji tau x dia amik.. hahahahahaha mmg pencuri bapok agaknye dia ni.. tp dia pandai dia amik beg yg slempang2 je.. ala kan trend skang pakai slempang2.. hahahaha bile pikir2 lik ape la pencuri ni.. dia x pikir agknye ek.. time skang dia wt orang satu hari nnt dia lak yg kena balik.. kalo x dia yg kene anak baranak dia yg kene.. ntah2 lg dasyat dari tu.. hmmm xpela.. ema anggap benda yg jadi ni dugaan yg dtg dari ALLAH S.W.T.. semoga pasni ema akn lbih beringat dan cekal..

cedihnye tv da xde..


beg yg mr.tunang bg pn dia nak rembat.. ape da!!


beg ni pn kene rembat jgk.. ni ema beli online..

beg lg satu ema xde pic.. warnanye dark pink..




thanks pada ahli keluarga bakal mentua, anggota polis, jiran2 dan kwn2 yg mik berat dan sama2 tolong psl kes ni.. (^-^)

7 comments:

  1. bebe, seriously?? perampok nye macam perempuan je. who knowsss???? dah barang dia rembat pon brg2 perempuan. takpun lelaki desperate yg tak mampu nk kasi gf/bini brg2 tu. still, thank God ko tak de apa2. hmm..bahaya ni. macam dia dah aim ko je bebe.

    ReplyDelete
  2. dear! I luv ur tv cabinet! nice! ^_^

    ReplyDelete
  3. shida : hmm aku pn rase maybe laki n pompuan..sbb xmungkin laki nk curi brg pmpuan.. ape kejadahnye ini semua!! hahahaha tula mmg dia da aim aku da.. sbb tu dia wt siang hari..wktu aku g keje.. hanging aku satu badan..

    ReplyDelete
  4. squarecut ring : thanks dear... i beli wktu cavenzi wt sales.. ;)

    ReplyDelete
  5. be strong dear:)
    everything happen just mean to be...

    ReplyDelete
  6. nana : thanks nana.. ;) miss u..

    ReplyDelete
  7. Dear...org ade award nak bg....boleh tgk kat http://non-cinderella-story.blogspot.com/2011/05/post-140-lovely-blog-award.html. Keep in touch dear..tihihi~

    ReplyDelete