Wednesday, February 22, 2012

Review Lokasi Persandingan

Now ema nak cite pasal hari persandingan ema yg bertarikh 19 November 2012 (Sabtu) bertempat di Galeri Shah Alam, Tasik Shah Alam.. Ema x buat kat rumah sbb kawasan rumah ema tu kecik takot nnt sesak n xde parking pulak.. mula-mula ema n family plan nak buat kat Pejabat Daerah Klang tapi xde rezeki buat kat situ.. Rupa-rupanya ada hikmah disebalik tu.. Pakcik ema rekemen buat kat Galeri Shah Alam.. kitorang mmg xtau pn kewujudan Galeri Shah Alam tu almaklumlah jarang meneroka..hehe stakat tasik shah alam tu mmg tau la.. satu hari pakcik ema dan baba ema pegila tempat tu tuk tanya lebih lanjut dan baba ema berkenan tempat tu.. ema kat johor mmg x tau apela.. stakat tgk gambar yang baba amik kat kamera pastu send kat ema.. walaupun gambarnye cinonet je tp ema pun berkenan jgk tempat tu.. kitorang booking awal sbb takot full.. ramai jgk yang buat majlis kahwin kat sini.. tempat nye pn cantik sbb tepi tasik.. seumur hidup ema mmg x terfikir pn ema akan buat majlis kawin kat tepi tasik.. dulu kalo tgk tv tu mmg la berangan-angan tp bile fikir x mungkin dapat buat camtu.. rezeki kite x tau kn dan ema mmg bersyukur rezeki ema dpt buat kat tasik.. Alhamdulillah..  



Harga sewa tempat tu x la mahal sangat.. memula ingat mahal kot kalo buat kat situ tapi just RM1000 tuk satu majlis dari pagi smpai petang. see! murah kan.. lebih kurang sewa kat dewan.. pastu tempat ni besar ade site yang berbumbung dan ada tempat yang x berbumbung.. depends pada pengantin samaada nk buat kat tempat yang berbumbung atau x berbumbung atau kedua-duanye skali.. seriously tempat ni mmg besar dan luas.. sesuai sgt kalo jemputan yang ramai.. ema decide nk buat kat tempat x berbumbung sbb tempat dia lg luas.. yang berbumbung tu cm kecik skit.. jemputan ema 2000 orang so mmg x sesuai buat kat tempat berbumbung.. tapi kalo buat kat tempat berbumbung x payah sewa khemah..itu kelebihannya.. disebabkan ema nk buat kat tempat terbuka so ema kene sewa khemah..







Tempat ni jgk ada bilik tuk pengantin bersiap dan saudara-mara beristirehat.. sehari or dua hari sblom majlis kite da boleh amik kuncik bilik untuk letakkan apa-apa barang seperti goodies, peralatan dan sebagainye.. pelamin pn boleh dipasang sehari sebelum tapi waktu malam x dibenarkan masuk lori.. lori hanya dibenarkan pada waktu siang je.. tapi kalo nk buat kerja pemasangan dibenarkan.. kecurian atau kehilangan barang pihak galeri x bertanggungjawab.. jd kalo pelamin nk pasang make sure ade orang jg.. ataupun pasang waktu malam sehari seblom sanding.. kat sini ade pak guard jgk.. tp untuk keselamatan better org sendiri yg jaga..








Sesape yang duk area klang dan shah alam mmg sesuai kalo nk buat kat Galeri Shah Alam ni.. harga sekarang ema x tau la tp waktu ema tempat tahun 2011.. sebarang pertanyaan boleh terus pergi ke sana atau tgk kat SINI

2 comments:

  1. IDAZS : aha tempatnye mmg cantik.. sy pn jatuh cinta tmpat tu.. hehe ;)

    ReplyDelete